Astra krijgt groen licht voor de eerste testvlucht van Rocket 4

Astra krijgt groen licht voor de eerste testvlucht van Rocket 4
Astra Space

Astra Space zet grote stappen in de ruimtevaart. Ze hebben groen licht gekregen van het Amerikaanse Ministerie van Defensie (DoD). Ze mogen nu de eerste testvlucht van hun nieuwe project, Rocket 4, uitvoeren. Dit versterkt hun samenwerking met het ministerie.

Rocket 4 is Astra’s nieuwste project. Het is ontworpen om een lading van 600 kilogram de ruimte in te tillen. Het doel is om in een baan rond de aarde te komen op een hoogte van 500 kilometer. De eerste lancering zal geen echte missie uitvoeren. In plaats daarvan zal deze vlucht de prestaties van het nieuwe Launch System 2 testen. Daarnaast worden belangrijke vluchtgegevens verzameld. Zo wordt gecheckt of Rocket 4 klaar is voor toekomstige opdrachten van het DoD.

De Defense Innovation Unit (DIU) heeft de contractverlenging mogelijk gemaakt. De DIU wil dat bedrijven zoals Astra bijdragen aan de nationale veiligheid van Amerika. Dit doen ze door innovatieve technologie in te zetten voor de oplossing van grote veiligheidsproblemen.

Dr. Tom Williams, de hoofdman voor federale verkopen bij Astra, is blij. Hij zegt: “Het is geweldig dat we verder mogen werken met het DoD. Met de steun van de DIU voor de eerste lancering van Rocket 4, kunnen we niet wachten om aan de slag te gaan!”

Astra Space, opgericht in 2016, wil het leven op aarde verbeteren vanuit de ruimte. Ze zijn een van de goedkoopste lanceerplatforms ter wereld. In 2021 hebben ze een record gezet. Ze waren het snelste bedrijf ooit dat een commerciële lancering naar de lage aardbaan maakte.