Blue Origin bijna klaar voor hervatting New Shepard lanceringen

Blue Origin bijna klaar voor hervatting New Shepard lanceringen
Lancering van Blue Origin's New Shepard

Na een pauze van negen maanden, kondigde Blue Origin aan dat het klaar is voor de hervatting van New Shepard-vluchten. Bob Smith, de CEO van het bedrijf, deelde dit nieuws tijdens het ‘Investing in Space’-evenement op 6 juni.

Het was in september 2022 dat de New Shepard een tegenslag kende. Een fout, beter omschreven als een structureel falen in de straalpijp van de BE-3PM-motor van het voertuig, leidde tot de noodstop. De motor moest afgebroken worden, waardoor de bemanningscapsule veilig kon landen via een parachute.

“Al vrij snel na het incident wisten we wat er precies was gebeurd,” zei Smith. Hij benadrukte dat het bedrijf sindsdien heeft samengewerkt met de Federal Aviation Administration (FAA) om het proces voor de hervatting van de vluchten vast te stellen.

Echter, de exacte datum voor de hervatting van de New Shepard-vluchten is nog niet bepaald. Volgens Smith, zal dit afhangen van de finale goedkeuring van de FAA en het bedrijf werkt hard om alles op orde te hebben voor de terugkeer naar de lucht.

Desondanks heeft de onderbreking in lanceringen de vraag naar ruimtetoerisme via de New Shepard niet verminderd. Nieuwe klanten hebben zich de afgelopen negen maanden ingeschreven voor vluchten. Smith benadrukt dat mensen een “zeer veilig systeem” hebben gezien, met een echt scenario voor noodstops waarbij de capsule veilig kon landen en klaar was om de volgende dag opnieuw te vliegen.

Het bedrijf heeft dus vertrouwen in de hervatting van New Shepard-vluchten en de voortzetting van haar missie om miljoenen mensen in de ruimte te laten leven en werken.