Dream Chaser komt een stap dichterbij de eerste lancering

Dream Chaser komt een stap dichterbij de eerste lancering
Het Dream Chaser ruimtevaartuig

Er gebeurt veel in de ruimtevaart. Een van die opwindende ontwikkelingen is de Dream Chaser van Sierra Space. Onlangs zette het bedrijf voor het eerst de systemen van dit ruimtevliegtuig aan. Dit nieuws maakten ze op 31 mei bekend.

“Dit is een belangrijk moment dat naar de toekomst wijst,” vertelde Tom Vice, CEO van Sierra Space. “Het markeert een cruciaal moment voor ons ruimtevaartuig.”

de eerste Dream Chaser, genaamd ‘Tenacity’, zal binnenkort naar NASA’s testfaciliteit in Ohio gaan. Daar ondergaat het verschillende tests. Vervolgens verplaatst het naar Cape Canaveral voor de laatste voorbereidingen.

Janet Kavandi, president van Sierra Space, gaf enige inzicht in de planning. Het ruimtevliegtuig zal in juli naar de testfaciliteit gaan. Na een reeks tests, verhuist het naar Florida. “We hopen eind dit jaar klaar te zijn voor de lancering,” zei ze.

Verschillende factoren beïnvloeden echter deze planning. Deze omvatten de gereedheid van het ruimtevliegtuig, het aantal missies naar het ISS, en de status van de Vulcan Centaur-raket.

NASA-astronaut Jasmin Moghbeli en JAXA-astronaut Satoshi Furukawa hebben getraind op de systemen van het ruimtevliegtuig. Zij maken deel uit van de Crew-7 missie die mogelijk in augustus lanceert.

Het ruimtevliegtuig zal vracht naar het ISS vervoeren. Dit is een contract met NASA. Maar Sierra Space denkt ook aan andere toepassingen. Een daarvan is een bemande versie van het ruimtevliegtuig.

“Na de eerste succesvolle landing van ons ruimtevliegtuig, selecteren we een eigen astronautenteam,” zei Kavandi. De eerste groep zal bestaan uit 12 tot 15 mensen.

Deze astronauten zullen trainen in een faciliteit in Florida. Diezelfde faciliteit zal ook particuliere astronauten trainen. Deze astronauten zijn van plan om naar het Orbital Reef te gaan, een commercieel ruimtestation in ontwikkeling.

Samenvattend, de ruimtevaart zit vol spannende ontwikkelingen. Sierra Space en hun ruimtevliegtuig zijn onderdeel van die toekomst.