Problemen met Starliner: eerste testvlucht uitgesteld

Problemen met Starliner: eerste testvlucht uitgesteld
Lancering Starliner uitgesteld door problemen

De Starliner van Boeing ondervindt technische problemen. Deze vertragen de eerste bemande testvlucht. De problemen liggen bij de parachutes en de bedrading van het vaartuig.

In een recente persconferentie deelden NASA en Boeing een update. Ze stellen de Crew Flight Test uit. Twee NASA-astronauten zouden deelnemen aan deze testvlucht, gepland voor juli.

Eén van de technische problemen betreft de ‘soft links’ in de parachutes. Deze componenten kunnen minder belasting aan dan verwacht. Dit vermindert de veiligheid van het parachutesysteem aanzienlijk.

Een ander probleem is de brandbare tape voor de bedrading van het vaartuig. Volgens Mark Nappi, programmaleider bij Boeing, wordt deze tape uitgebreid gebruikt in de Starliner.

Beide problemen kwamen naar voren tijdens het certificeringsproces. Als gevolg hiervan stopte Boeing de voorbereidingen voor de lancering. Hoe lang dit uitstel zal duren, is nog onbekend. Boeing onderzoekt welke maatregelen nodig zijn en hoeveel tijd de oplossingen zullen kosten.

Ondanks de problemen met de Starliner blijft NASA optimistisch. Steve Stich, manager van NASA’s bemanningsprogramma, geeft aan dat ze Boeing volledig steunen.

De weg naar de lancering van de Starliner heeft obstakels. Toch blijft het streven naar veilige en betrouwbare ruimtevaart hoog. Elk probleem dat naar voren komt, leidt tot een oplossing. Hoewel de problemen met de Starliner vertraging veroorzaken, zijn ze waardevolle lessen voor de ruimtevaart.