Space Force geeft Astra nieuwe lanceeropdracht voor Rocket 4

Space Force geeft Astra nieuwe lanceeropdracht voor Rocket 4

Astra Space maakte eerder deze week bekend een lanceeropdracht voor Rocket 4 te hebben ontvangen via het Orbital Services Program (OSP)-4 contract van de United States Space Force.

“De Space Force heeft het OSP-4 contract zo opgezet dat opkomende lanceeroplossingen ingezet kunnen worden voor missiepartners zoals het DoD Space Test Program,” aldus Luitenant-kolonel Justin Beltz, hoofd van de Small Launch and Targets Division bij Space Systems Command. “Deze toekenning toont de grote belofte die de industrie biedt met systemen als Rocket 4. We verheugen ons op de samenwerking met Astra om deze lancering succesvol te maken.”

De STP-S29B-missie betreft een Categorie 2 Mission Assurance-lancering. Dit vraagt om aanzienlijke inspanningen van Astra, in samenwerking met het overheidsteam en hun onafhankelijke missieverzekeringsaannemers, om een missie te ondersteunen die is ontworpen voor succes.

“STP-S29B vereist een hoger niveau van missiegarantie dan eerdere Astra-lanceringen, wat een aanzienlijke toename betekent in Astra’s coördinatie met de Space Force voor het uitvoeren van een lancering gericht op missiesucces,” aldus Dr. Thomas Williams, Senior Directeur Federale Verkoop bij Astra. “Astra’s mogelijkheid om mee te dingen naar deze missie is te danken aan het uitstekende werk van ons team bij het ontwerpen van een betrouwbare Rocket 4 en onze eerdere ervaringen met het succesvol lanceren van multi-manifest missies naar hun beoogde banen.”